Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Blog

Hogyan igazodjunk ki a magántanárok rengetegében? Interjú Schirrmacher-Gavallér Szilviával.

magántanárok közötti választás

A héten Schirrmacher-Gavallér Szilviával beszélgettünk arró, hogy milyen magántanárt érdemes választaniuk a nyelvet tanulni vágyóknak. Hogyan találhatod meg a hozzád illő magántanárt? Mitől jó egy nyelvtanár és ez hogyan befolyásolja az óradíjakat? Ezeket most mind megtudhatod, hiszen Szilvi megválaszolta nekünk a diákokat fogalalkoztató lagfontosabb kérdéseket.

Hogyan találhatod meg a hozzád illő magántanárt?

Nem minden magántanár illik egyformán jól minden diákhoz. Az egyik tanár célorientáltabb, koncentráltabb és picit szigorúbb, ami nagyon hatékony lehet, ha Te szintén ilyen típus vagy, és szükséged van a tanári kontrollra, mert így szeretsz és tudsz jól tanulni. Más tanárok inkább a lazább és barátságosabb megközelítést részesítik előnyben, amely szintén sok diák számára lehet szimpatikus és motiváló megközelítés. Amikor az ideális magántanárt keresed, a Te személyes tanulási stílusod, személyiséged és preferenciáid nagymértékben befolyásolják azt, hogy melyik nyelvtanár lehet számodra a legjobb. Éppen ezért fontos, hogy a diák és a tanár összepasszoljon, hogy hatékonyan tanulhassatok együtt és eredményesen fejlődhess.

Miért kerül többe az egyéni nyelvóra?

Az egyéni nyelvtanulás ára általában magasabb, mint azoknak a csoportos óráknak az ára, amelyeket a nyelviskolák kínálnak. Az egyéni oktatás vitathatatlan előnye viszont az, hogy a tanár az egész órát csak egyetlen diákkal tölti el, így teljes figyelmét ráirányítja. Ezzel szemben a nyelviskolák általában minimum nyolc főből álló csoportos órákat szerveznek, ahol a tanár figyelme az órán résztvevő összes diák között megoszlik. És ez nem csak a tanár figyelmére igaz, hanem a tanóra idejére is: nagyon nem mindegy, hogy a nyelvóra idején egy vagy nyolc diák osztozik, főleg, ha a beszédről van szó! Egy magántanárnak egész biztosan felteheted az összes kérdésedet, mert az óra idejét csak rád szánja.

Az egyéni nyelvórák lehetőséget biztosítanak arra, hogy az oktatás teljesen a diák igényeire és saját ütemére szabva történjen. Nem fordulhat elő, hogy unatkozol, mert a többiek lassabban tanulnak, ahogy az sem, hogy lemaradsz, mert esetleg túl gyors a tempó. Ezenkívül az egyéni órák rugalmasabbak, és a tanulók az órarendjüket saját igényeik szerint állíthatják össze.

Mindent egybevéve az egyéni nyelvórák hatékonysága sokszorosa a csoportos tanulás hatékonyságának, ezáltal a fejlődés sebessége gyorsabb, tehát egy magántanárral képes leszel rövidebb időn belül eljutni a kitűzött célodig. Ez nem elhanyagolható dolog, ha azt nézzük, hogy akár hónapokkal, vagy egy-két évvel hamarabb tudsz elmenni nyelvvizsgázni, kiköltözni külföldre és új életet kezdeni, megkapni az áhított állást, vagy felvételt nyerni egy külföldi iskolába!

Mitől jó egy nyelvtanár és ez hogyan befolyásolja az óradíjakat?

Egy jó nyelvtanár nem csupán a tudását adja át a diákjának. Fontos, hogy a diák igényeire szabja az oktatást, segítse a tanulási folyamatban, türelmes legyen, és motiválja a diákot. Egy jó magántanár folyamatosan képzi magát, hogy lépést tartson a változó követelményekkel. Új és érdekes anyagokat kutat fel, hogy a magánóráid érdekesek, színesek legyenek, hogy élvezetessé tegye számodra a nyelvtanulást. Tájékozódik a legújabb tanítási módszerekről és képzéseken vesz részt, hogy minden diákjának a hozzá legjobban illő módszert tudja nyújtani.

Mindez időt, energiát és anyagi befektetést  igényel a tanártól, és pontosan ezek a szempontok befolyásolják a magán nyelvórák árát is. Azonban biztos lehetsz benne, hogy a minőségi oktatás hosszú távon megtérül, és sikeres diákokat eredményez. Ne felejtsük el, hogy a diák fejlődése és eredményei a legjobb referencia a magántanár munkájáról!

Mennyit ér egy jó nyelvtanár?

Egy jó nyelvtanár értéke megfizethetetlen. Ő az, aki segít megérteni a nyelv szabályait és logikáját. Az ő segítségével könnyebben megérted a különbséget a hasonló szavak között, megtanulsz helyesen kiejteni, és növeled a szókincsedet. Azonban egy jó nyelvtanár ennél több: ő lesz az, aki folyamatosan bátorít az órákon, hogy fejlődj. Tudja, mivel motiváljon, amikor épp egy nehezebb résszel birkózol.

Ha már valaha tanultál nyelvet, akkor pontosan tudod, hogy hosszabb folyamat, míg eljutsz egy magasabb szintre, és bizony addig sok türelemre, kitartásra lesz szükséged! Egy tapasztalt magántanár abban is segít, hogy ezeken a hullámvölgyeken túllendülj, hogy kitarts, hogy ne add fel. Ő az, aki segít kinyitni az ajtót egy új kultúra és világ felé. A magán nyelvtanárod több, mint egy tanár, aki leadja a tankönyvi anyagot: mentorod lesz, aki végigvezet téged a startvonaltól a célodig, miközben melletted áll és segít. Ha teheted, válassz egy jó nyelvtanárt, és garantáltan meglátod majd az eredményét!

Ha tetszett a cikk, és szívesen tanulnál Szilvivel, akkor kattints IDE.

További izgalmas tartalmakért kövessetek be minket Facebookon, Instagramon és LinkedInen!

Ezek is érdekelhetnek

Nyelvtanulás nomádként - miért fontos az idegennyelvek ismerete?
A helyi nyelv beszélése teljesen átalakítja az utazási élményt. A digitális nomádként való utazás közbeni nyelvtanulás kitágítja a világlátásodat, és létfontosságú készséget is jelent az eszköztáradban. Ma megmutatjuk, hogy miért...
Mit tanulj az angolon túl? A 7 legjövedelmezőbb nyelv, ha az angolt már kipipáltad.
Mindenki tisztában van azzal, hogy egy-egy idegennyelv ismerete előre lendítheti bárki karrierjét. Sokan azt gondoljuk, hogy ha az angol nyelvet magas szinten beszéljük, akkor bárhol elboldogulhatunk. Bár ez valamilyen szinten...
Egészségügyi dolgozók - megéri külföldre költözni?
A héten Bakos Renáta válaszolt az egészségügyi dolgozók legfontosabb kérdéseire. Bizonyára nektek is van olyan egészségügyben dolgozó ismerősötök, aki külföldre költözött, vagy korábban élt és dolgozott más országban. Legyen az...