Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

Blog

A nyelvtanulás 5 alapszabálya. Interjú Faragó Bettinával.

a nyelvtanulas alapszabalyai

A mai blogposztban Bettina leírja nekünk a nyelvtanulás legfontosabb alapszabályait, amelyeket érdemes észben tartanod akkor, mikor egy új nyelv megismerésének gondolata megfogalmazóik benned. A nyelvtanulásnak nem kell mindig bonyolultnak és frusztrálónak lennie, ezért íme néhány fontos szabály, amely segít eligazodni:

1.           Merd elkezdeni!

Mint ahogy az életben minden területen igaz, valami újat elkezdeni a legnehezebb. De ha már a fejben megszületett az ötlet, illetve a motivációd is ott van mellette, akkor ezt mindenképp érdemes megragadni és valami újba belekezdeni. Egy nyelvtanulás nem olyan, mint egy diéta, ez egy életre szól, nem csak pár napra, hétre, hónapra. De ahogy azt mondani szokás, életünk végéig tanulunk.

2.           Élvezd!

A nyelvtanulás alapszabálya, hogy ne megoldandó feladatként tekints rá, hanem hobbiként, kedvtelésként fogod fel, sokkal könnyebben veszed a nehézségeket, ráadásul az eredmények is hamarabb megérkeznek majd. Az biztos, hogy lesznek hullámvölgyek, anélkül nem is tudod elérni a célodat. Ilyenkor a legfontosabb, hogy a motivációd ne lankadjon és a cél mindig a szemed előtt lebegjen. Ebben az is segít, ha néha-néha visszatekintesz, hogy a kezdethez képest mennyit fejlődtél, elértél már.

3.           Soha ne add fel!

Mint azt már említettem, lesznek mélypontok is a nyelvtanulás folyamán. Nem szabad, hogy ez kizökkentsen és az akaraterőd csökkenjen. Tarts ki! Hidd el megéri. Ebben a globális világban az a legnagyobb kincs, ha minél több nyelven tudsz beszélni. A világ kinyílik előtted, minél több olyan emberrel tudsz kapcsolatot létesíteni, akik nem beszélik az anyanyelvedet.

4.           Gyakorolj amennyit csak tudsz!

Ahhoz, hogy jól eltudj sajátítani egy nyelvet, fontos, hogy elsősorban egy nyelvtanár segítségét kérd. Az órák mellett, viszont elengedhetetlen a gyakorlás. A 21. században rengeteg lehetőség tárul elénk, amik segítik a nyelvi fejlődést. A könyvek, újságok olvasása mellett ma már rengeteg Podcast hanganyagokat találhatsz az interneten, de van lehetőségünk filmeket nézni az adott nyelven, anélkül, hogy el kellene menned a videókölcsönzőbe érte. A lényeg, hogyha kevés időd van, akkor is szánj naponta pár percet az adott nyelv fejlesztésére, akár csak azzal, hogy amíg beutazol a munkahelyedre meghallgatsz egy pár perces Podcast hanganyagot, olyan témában, ami érdekes számodra.

5.           Utazz el az adott országba!

Talán az egyik legfontosabb alappillére a nyelvtanulásnak az, hogy hogyha van rá lehetőséged, akkor tölts minél többet olyan emberek között, akiknek ez az anyanyelvük. Ezt legkönnyebben úgy tudod megtenni, ha egy kis időre kiköltözöl abba az országba, ahol az adott nyelv a hivatalos nyelv.

Összességében tudjuk, hogy belevágni egy új nyelv tanulásába nagy döntés. Egy idegen nyelvet megtanulni nem könnyű, de szerencsére korántsem lehetetlen. Keményen kell dolgoznod, de az eredmény megéri.

Ha tetszett a cikk, és szívesen tanulnál Bettinával, kattints IDE

További izgalmas tartalmakért kövessetek be minket Facebookon, Instagramon és LinkedInen!

Ezek is érdekelhetnek

Nyelvtanulás nomádként - miért fontos az idegennyelvek ismerete?
A helyi nyelv beszélése teljesen átalakítja az utazási élményt. A digitális nomádként való utazás közbeni nyelvtanulás kitágítja a világlátásodat, és létfontosságú készséget is jelent az eszköztáradban. Ma megmutatjuk, hogy miért...
Hogyan igazodjunk ki a magántanárok rengetegében? Interjú Schirrmacher-Gavallér Szilviával.
A héten Schirrmacher-Gavallér Szilviával beszélgettünk arró, hogy milyen magántanárt érdemes választaniuk a nyelvet tanulni vágyóknak. Hogyan találhatod meg a hozzád illő magántanárt? Mitől jó egy nyelvtanár és ez hogyan befolyásolja...
Mit tanulj az angolon túl? A 7 legjövedelmezőbb nyelv, ha az angolt már kipipáltad.
Mindenki tisztában van azzal, hogy egy-egy idegennyelv ismerete előre lendítheti bárki karrierjét. Sokan azt gondoljuk, hogy ha az angol nyelvet magas szinten beszéljük, akkor bárhol elboldogulhatunk. Bár ez valamilyen szinten...