20210201_185430

Balonyi Angéla

német nyelvoktató

Kiemelt információk

beszédközpontúság felnőttoktatás németország

Szenvedélyem a német nyelv iránt már az általános iskolában kezdődött, az évek során pedig végigkísérte az életemet. Mindig is szerettem volna átadni azt a tudást, amit én hosszú évek munkájával szereztem meg.

Magyarországon német nemzetiségi gimnáziumban tanultam és németországi felső fokú nyelvvizsgát tettem. Majd pedig az érettségi után Németországba költöztem, hogy befejezzem a tanulmányaimat.

Azóta beszerzőként dolgozom, német kollégákkal körülvéve.

Az itt töltött évek alatt sok új dolgot tanultam, illetve tapasztaltam az élet különböző területein. Rá kellett jönnöm, hogy az a német nyelv, amit megtanultam az iskolában, a való életben nem elég. Emiatt is szeretném azt megtanítani Nektek, amit a németek ténylegesen használnak illetve beszélnek.

2015 óta tanítok németet gyerekeknek 5 éves kortól és felnőtteknek egyaránt. Véleményem szerint sosem késő illetve korai elkezdeni nyelvet tanulni, mert a mai világban már nélkülözhetetlen az, hogy az ember idegennyelvet beszéljen.

A célom az, hogy a legjobb tudásom szerint megtanítsam és megszerettessem Veletek a német nyelvet, hogy a lehető leghatékonyabban eltudjátok azt sajátítani. Azt vallom, hogy a nyelvet alkalmazni is tudni kell, nem csak megtanulni. Ezért azon leszek, hogy ebben segítsek Nektek. 🙂

Mit mondanak tanulóink Balonyi Angéla oktatónkról?

Baromi jófej!

Béla Nagy