Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
20210201_185430

Balonyi Angéla

német nyelvoktató

Kiemelt információk

beszédközpontúság felnőttoktatás németország

Szenvedélyem a német nyelv iránt már az általános iskolában kezdődött, az évek során pedig végigkísérte az életemet. Mindig is szerettem volna átadni azt a tudást, amit én hosszú évek munkájával szereztem meg.

Magyarországon német nemzetiségi gimnáziumban tanultam és németországi felsőfokú nyelvvizsgát tettem. Majd pedig az érettségi után Németországba költöztem, hogy befejezzem a tanulmányaimat. Azóta beszerzőként dolgozom, német kollégákkal körülvéve. Az itt töltött évek alatt sok új dolgot tanultam, illetve tapasztaltam az élet különböző területein. Rá kellett jönnöm, hogy az a német nyelv, amit megtanultam az iskolában, a való életben nem elég. Emiatt is szeretném azt megtanítani Nektek, amit a németek ténylegesen használnak illetve beszélnek.

2015 óta tanítok németet gyerekeknek 5 éves kortól és felnőtteknek egyaránt. Véleményem szerint sosem késő illetve korai elkezdeni nyelvet tanulni, mert a mai világban már nélkülözhetetlen az, hogy az ember idegen nyelvet beszéljen.

A célom az, hogy a legjobb tudásom szerint megtanítsam és megszerettessem Veletek a német nyelvet, hogy a lehető leghatékonyabban eltudjátok azt sajátítani. Azt vallom, hogy a nyelvet alkalmazni is tudni kell, nem csak megtanulni. Ezért azon leszek, hogy ebben segítsek Nektek.

Mit mondanak tanulóink Balonyi Angéla oktatónkról?

Baromi jófej!

Béla Nagy

Kifogtam a legjobb online tanárnőmet, aki remélhetőleg megtanít végre németül! Csak pozitív dolgot tudok róla írni. Pontos, precíz, é sha bármi kérdésem van, megadja a pontos választ! Ő pedig nem más, mint Balonyi Angéla . Köszönöm! :) 

Szűcs-Boros Andrea

Balonyi Angélánál tanulok németül egy ideje. Keresve se találhatnék nála jobb tanárt. Talán, ha az iskolába ilyen tanárom lett volna, akkor most nem lenne rá szükségem. Rendkívül precíz, kedves, jó hangulatban telnek vele mindig az órák. Mai napig lenyűgöz a német tudása és úgy hiszem, ezzel nem vagyok egyedül. Személyre szabja az órákat, igazodik a tanuló félhez. Minden esetben felkészülten várja az órát, és ami számomra nagyon pozitív, hogy nem csak az óra alatt foglalkozik velem. Bármikor bármit nem értek, hozzá mindig fordulhatok.  

Norbert Csorba

Németet tanulok Balonyi Angélával. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, nagyon türelmes, még akkor is, mikor negyedszer kérdezek vissza. Az időbeosztás remek, rugalmas. Nem csak elmagyarázza, hanem gyakoroljuk is, ami nagy segítség. Bíztatja, motiválja az embert.

Kovács Gábor
Balonyi Angélával tanulok németül és örülök, hogy rátaláltam. Már előre várom a kedd reggeli beszélgetéseket. Sose gondoltam volna, hogy ennyit tudok majd önállóan németül beszélni.
Sok új szót tanít, beszéd közben folyamatosan írja, amiket nem tudtam, majd az óra után átküldi nekem. És észrevettem, hogy ezek némelyikét már használni is kezdtem.
A héten osztrák üzleti tárgyalásom volt, ahol a szaknyelvből a tolmácsot többször is én segítettem. Ezeket már mind Angélával tanultam.
Ráadásul a német beszédet is egész jól megértettem.
Ami pedig még lényegesebb, hogy úgy érzem, az Angélával töltött időnek köszönhetően, az önbizalmam is kezd megjönni.
Nagy Szilárdné

Szívből ajánlom Balonyi Angélát. Nagyon kedves, jól felkészült és rugalmas tanárnő. Saját igényekhez szabott témákat is veszünk, illetve a nyelvtant is jól, érthetően elmagyarázza. Óra közben folyamatosan írja a szavakat/kifejezéseket. Nagyon jó tananyagai vannak és szuper órákat tart. 🙂

Andrea Köllő