Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Zoli_stúdió_final-e1630317313216

Előd Zoltán

angol, német nyelvoktató

Már 15 éves korom óta az idegennyelvek, a nyelvtanulás és a nyelvtanítás vonzáskörében éltem. Szerencsére kiváló nyelvtanáraim voltak, akik megfelelő módon tudtak inspirálni. Az érettségit követően (ami már nem 15 éve történt) pár évvel felvételt is nyertem az ELTE angol-német szakára. Eközben idegenforgalmi területen dolgoztam az egyetem alatt és pár évig utána is idegenvezetőként, illetve recepciósként mind hazai, mind külföldi hotelekben. Ez utóbbi sokban fejlesztette a szakmai karrierem, akár az ügyfélorientációt, igények felmérését, felismerését, akár az értékesítést és a különösen nagy nyomás alatt történő munkavégzést tekintve.

5 évvel ezelőtt már ismét szabadúszó nyelvtanárként ismerkedtem meg a coaching szemlélettel, illetve annak a nyelvi készségek fejlesztésében való potenciális szerepével. 2019-ben meg is kezdtem tanulmányaimat a METU-n. Jelenleg is a fenti témában kutatok és hozzájárulok egy hasonló témájú könyv szerkesztéséhez is.
Nálam a coaching szemlélet minden esetben tetten érhető, az ügyfelek teljesen tisztában vannak a saját céljaikkal, erőforrásaikkal, ők végzik el a munkát, szabadszavas gyakorlatot végeznek (nincs helyes válasz, vagyis minden helyes, amit el tud mondani), fontos a saját kreativitásuk, az ítélkezésmentes hozzáállás, a figyelem és a koncentráció, a hibák lehetősége (abból lehet tanulni) és nem utolsósorban, a bizalom és az önbizalom.

Természetesen nagy hangsúlyt helyezünk a nyelvi készségek fejlesztésére és a gyakorlásra is, de a legfontosabb a használható funkcionális nyelvhasználat elsajátítása és az élmény alapú oktatás. Én minden esetben megteszek 100%-ot, és ezzel nagy mértékben hozzá tudlak segíteni a fejlődéshez. Te mennyit teszel bele? Amennyiben szeretnéd kipróbálni, szívesen invitállak az órámra / ülésemre.