Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Profilkep_Eszter

Gelencsér Eszter

portugál nyelvoktató

Gelencsér Eszter vagyok, európai portugált tanítok kb. 2 éve. 

Az eredeti végzettségem közgaszdász, de igaziból mindig is tanítani szerettem volna, vagy nyelvet, vagy matematikát. 

Népes családom miatt a szakmámban csak rövid időket dolgoztam. 2019-ben vettem egy nagy levegőt, pályát módosítottam és magántanítványoknak kezdtem nyelvet tanítani. Jelenleg már csak nyelvtanítással foglalkozom, tavaly 25 diákot oktattam. 

Gyerekkoromtól kezdve szerettem nyelveket tanulni, annak idején még az oroszt is!  A portugálon kívül beszélek angolul és németül is, és spanyolból sem „adnak el”.

Már 15 éves korom óta beszélek portugálul – az európai változatot. 4 évig éltem nyelvterületen, a középiskolai és egyetemi tanulmányaim egy részét is ezen a nyelven folytattam. Az egyetemi évek alatt megismertem a férjem, aki természetesen portugál   és így a nyelv még inkább a mindennapjaim része lett. Bátran elmondhatom magamról, hogy anyanyelvi szinten beszélek.  

Felsőfokú nyelvvizsgával és tolmácsbizonyítvánnyal rendelkezem, ugyanakkor nem vagyok végzett nyelvtanár!

Lektoráltam Fernando Pessoa verseskötének egyik magyar nyelvű változatát, melyet Mohácsi Árpád fordított. 

Kezdetben barátoknak és ismerősöknek tanítottam portugált, akik meggyőztek arról, hogy érdemes lenne főfoglalkozásként folytatni. Így lett a hobbimból főáállású tevékenység, miközben folyamatosan tanulom a szakmát, és új módszereket keresek.  Miközben tanítok, a nyelv és a kultúra újabb és újabb szépségeit fedezem fel.

Célom, hogy a tanítványaim életszerű, a mindennapi életben jól hasznosítható nyelvtudást szerezzenek, igazodjak az egyéni igényeikhez és a nyelvórák alatt mindannyian jól érezzük magunkat.