20200802_181725-768x769-1

Kovács Evelin

angol, német nyelvoktató

Kiemelt információk

felsőfok kezdő önismeret személyreszabottság

Mindig is nyitott voltam más kultúrák és emberek megismerésére, valamint mindig nagyon motivált az új ismeretek, élmények szerzése, ezen belül is leginkább a nyelvtanulás. Többek között ezért is költöztem 18 évesen Ausztriába, hogy ott végezzem el angol nyelven az egyetemet. Összesen 4 évet töltöttem külföldön tanulással és munkával. Angolból C1 és C2 szintű nyelvvizsgákat tettem le (IELTS, TOEFL, Cambridge), németből pedig C1-es Goethe nyelvvizsgám van.

„Te vagy az út és az úti cél.” Ez a jelmondat foglalja legjobban össze a szemléletemet. A tanóráimon mindig a tanuló áll a középpontban, az órákon használt tananyagok nagy részét is az adott tanulóra és céljaira szabva készítem el. A kreativitást és a motiváció megtartását (vagy épp felébresztését) is nagyon fontosnak tartom, ezért tanulhatunk akár a kedvenc könyveid, Youtube videóid, zenéid, érdeklődési köreid, éppen aktuális események, cikkek, egyszóval bármi által, ami Téged érdekel, motivál, és előbbre visz – a lista végtelen.

A tanítás mellett én is folyamatosan tanulok valamit, most éppen az arab nyelvet. A nyelvtanuláson és oktatáson kívül foglalkoztat még a pszichológia, az emberi test és lélek kapcsolata, az önismeret és az önfejlesztés. Úgy gondolom, hogy a nyelvtanulás nem csak a szűkebb értelemben vett tudásszerzést jelenti, hanem egy nagyon hasznos önismereti folyamatot is. Nem számít, hogy valakinek mi a célja egy nyelv megismerésével, de ha már belekezd, mindenképpen csak nyerhet.