Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
FullSizeRender

Küzmös Dóra

holland nyelvoktató

A Debreceni Egyetem Néderlandisztika szakán, majd Fordító és Tolmács Mesterképzésén végeztem tanulmányaimat. Ezidő alatt minden alkalmat megragadtam, hogy minél több időt töltsek el anyanyelvi környezetben, annak érdekében, hogy minél tökéletesebben elsajátítsam a holland nyelvet. Így több félévet is tanultam a belgiumi Leuveni Katolikus Egyetemen, nyári egyetemeken is részt vettem, illetve egy félévet gyakornokként is eltöltöttem Brüsszelben. 

A tanítással még az egyetemi éveim alatt elkezdtem foglalkozni, és ezt igazából egy kedves ismerősömnek köszönhetem, aki hozzám fordult segítségért. Amikor elkezdtem vele tanulni, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy én ezt szeretném csinálni, így belevágtam. Miután elvégeztem az egyetemet, rövid ideig a Debreceni Egyetem Néderlandisztika Tanszékén is dolgoztam holland nyelvtanárként, majd hamar a multicégek világába csöppentem, ahol szintén napi szinten használom a holland nyelvet, de a tanítás továbbra is része maradt a mindennapjaimnak.

Az órákat mindig egyéni igényekhez igazítom. Fontos számomra, hogy tudjam, mi a diák célja, mik a tervei a jövőben a nyelvvel és mire szeretné leginkább fektetni a hangsúlyt. Az óráimon minden esetben nagy szerepet kap a beszédkészség fejlesztése, mivel tapasztalatom szerint általában ez a legnehezebb része a nyelvtanulásnak, mivel nincs elég lehetőség az idegen nyelv aktív használatára. Emellett a helyes nyelvtan elsajátítását is elengedhetetlennek tartom, hiszen a megfelelő nyelvtani ismeret és bő szókincs kombinánciója a kulcs ahhoz, hogy tökéletesen ki tudjuk magunkat fejezni. De ahogy a beszédkészség fejlesztését, úgy a nyelvtanozást is igyekszek mindig változatos módon belecsempészni az órákba, így nem kell attól félni, hogy az óra száraz szabályok bemagolásáról fog szólni. A cél, hogy a nyelvtanulás igazi élmény legyen. 

Mit mondanak tanulóink Küzmös Dóra oktatónkról?

A jelentkezésnél egy kicsit elbizonytalanodtam, de nagyon örülök, hogy belevágtam. Küzmös Dórával tanulok hollandul, akinél jobb tanárt nem is kívánhattam volna. Az órák jól fel vannak építve, sok különböző feladaton keresztül tanulunk, gyakorolunk, ezért igazán élvezetesek. Nagyon érthetően, a hétköznapokban is előforduló szituációs példákkal adja át a tananyagot, így még a bonyolultabbnak tűnő nyelvtani részeket is könnyedén megtanulom. Igazán kedves, türelmes és az órák nagyon jó hangulatban telnek. Amint vége az egyiknek, már várom a következőt!😊 Sokat fejlődtem, bátrabban szólalok meg és a tanultakat jól be tudom építeni a mindennapjaimba. Ami számomra még nagyon fontos, hogy Dóri megszerettette velem a nyelvtanulást. Mindenkinek csak ajánlani tudom őt! ❤️
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64," width="18" height="18" />
Az összes reakció:

Fatima Homor

 
 
Beatrix Antal

Küzmös Dórát ajánlani tudom. Örülök, hogy vele tanulhatok, nagyon rugalmas, részletesen elmagyaráz mindent, szépen tudok haladni vele a saját tempómban. Köszönöm

Magdika Nagy