Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
LB_fotó-rotated-1

Lendvay Beatrix

finn nyelvoktató

A finn nyelvvel véletlenül ismerkedtem meg. Minden úgy kezdődött, hogy au-pairként kikerültem Finnországba. Utazás előtt gyorsan megvettem az akkor kapható egyetlen nyelvkönyvet, és csak mintegy 50 szót sikerült megtanulnom belőle, annyira furcsa volt a nyelv. Aztán az anyanyelvi környezet megtette a magáét, szinte ragadt rám a finn.

Hazatérésem után magyar-angol szakos tanári diplomát szereztem az ELTE TFK-n, majd folytattam a tanulmányaimat a ELTE BTK angol-finn szakán. Közben újra eltöltöttem egy kis időt Finnországban, a Helsinki Egyetemen ösztöndíjjal, majd 8 évig tanítottam szuper nyelviskolákban felnőtteknek angolt és némi finnt, majd más területre csábítottak el a finn nyelvtudásom miatt: a fuvarozás területére. Pár évvel később maradtam a szakmában, de már finn cégnél. A tanításhoz tavaly tértem vissza, s az online oktatás nekem nagyon megtetszett. Dolgozom továbbra is a fuvarozócégnek, de már kevesebb óraszámban, valamint anyanyelvi tanácsadóként is működöm. Terveim között szerepel a magyar mint idegen nyelv szakirányú továbbképzés elvégzése 2021-ben.

Óráimon változatos módszereket alkalmazok, sokat beszélünk, fontosnak tartom az adott kultúra megismertetését is, de a nyelvtanra is nagy hangsúlyt fektetek. Mindezt a nyelvtanuló igényeihez és képességeihez igazítva.

A finntanulás egy izgalmas kaland, próbáljátok ki!