Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Mikoly-Zoltán

Mikoly Zoltán

német nyelvoktató

Kiemelt információk

gazdaságinémet üzletinémet

német nyelvoktató

Mikoly Zoltánnak hívnak, jelenleg doktori disszertációmat írom a Debreceni Egyetemen német nyelvű irodalomból. Ugyanitt a Germanisztikai Intézetben tanítok tanársegédként – német nyelvet, verbális kommunikációt, általános és gazdasági szakfordítást, továbbá üzleti levelezést. Körülbelül tíz éve tanítok: az egyetem mellett nyári kurzusokat tartottam Frankfurtban a Goethe Egyetemen, de több ízben tanítottam céges nyelvoktatás keretén belül is. Emellett akkreditált nyelvvizsgáztató vagyok a Goethe Intézet nyelvvizsgáinál, rendszeresen fordítok és tolmácsolok.

Óráimat egyértelműen a hallgatók igényeihez igazítom. Segítséget tudok nyújtani a tanulmányaikat külföldön folytatóknak is az akadémiai nyelv elsajátításában, ugyanakkor a külföldi munkavállalóknak is, akik a külföldi tartózkodásukhoz és kint végzett munkájukhoz elengedhetetlen gyakorlati nyelvtudásra tehetnek szert. Ez utóbbit illetően magam is többéves külföldi munkavállalói tapasztalattal rendelkezem.

Óráimon a legkülönfélébb módszereket vegyítem egymással, mint például a grammatikai-fordítási, az interkulturális vagy a kommunikációközpontú módszereket. Az online órák természetesen audiovizuális anyagok (német videók, filmek, zenék, hanganyagok) bevetését sem mellőzik, továbbá nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő kiejtés elsajátítására is.