Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
273065174_644153706826887_4252488794783949905_n

Nagy Mária

német nyelvoktató

Szenvedélyesen szeretek tanítani. 

26 éve dolgozom diplomás némettanárként, 15 éve magántanár vagyok. 

Szakmailag mindig a kihívásokat kerestem és soha nem nyugodtam bele abba, hogy léteznek olyan emberek, akik akarnak ugyan, de nem tudnak megtanulni németül. 😀

Azt gondolom, javarészt a tanáron múlik az oktatás hatékonysága. Ha a tanár érdekesen tanít, ha használható tudást ad és ezzel motiválja a diákot, ha kellő alázattal fordul mind a tanuló, mind a kitűzött feladat felé és alkalmazkodik a tanítványának nyelvtanulási céljához, képességeihez, érdeklődéséhez, az egész egyéniségéhez, akkor rekordidő alatt rekord teljesítményre tudja ösztönözni a tanítványát. 

Kifejezetten szeretem a “nehéz eseteket”. Tanárként számomra a legjobb érzés, ha változást indítok el egy diákban és MEGSZERETI a nyelvet, ÉRTI annak rendszerét, megtanul összefüggően BESZÉLNI, szerez kellő ÖNBIZALMAT és mindezek által aktívan HASZNÁLNI TUDJA a nyelvet. 

Amiben garantáltan segítségedre tudok lenni:

o SZAKMAI német nyelv oktatása, teljesen egyénre szabva, akár a napi munkavégzés szintjén. Szinte minden területen képeztem szakembereket az orvosoktól a hegesztőkig, a pincérektől a kamionsofőrig, az ápolónőktől a focistáig. Szakmai vizsgákra is felkészítelek. Szóval bátran keress, semmitől nem ijedek meg. 🙂 

o Sok embernek hatalmas háttértudása van, mégsem tudja/meri használni azt. Egyszóval bizonytalan.  A NYELVTANI ismeretek rendszerezése, a homályos foltok tisztázása külön kedvencem. Kihangsúlyozom, a nyelvtanban mi hasznos/fontos és mi kevésbé. Ezáltal biztonsággal és helyesen tudod használni a nyelvet.

o A KOMMUNIKÁCIÓT helyezem előtérbe. Cseles feladatok megoldása helyett én azonnal FORDÍTOK Veled. Kétféle módon: németről és németre. Eleinte rövidke mondatokat, aztán -ahogy nő a tudásod- nehezítünk.  Azért, hogy az elejétől megszokd azt, ami a nyelvtanítás végső célja: az idegen szöveg megértése és az idegen nyelven való önkifejezés. 

o NEM tanítok KÖNYVBŐL. Összeállítom azt, amire NEKED MOST szükséged van. Ennél jobb “könyvet” nem tudok. 

o Igyekszem SZÓRAKOZTATÓAN tanítani. Lehetőleg olyan úton-módon, olyan témákon keresztül, melyek Téged érdekelnek. Nem szeretek magoltatni, helyette inkább elárulok néhány titkot, amivel könnyebb a szótanulás. 

Nem ígérem, hogy az út mindig könnyű lesz, hisz Neked is tenni kell a sikerért, de azt megígérhetem, hogy ahova együtt eljutunk, onnan nagyon szép a kilátás. 🙂