Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
mod-Plesz-Dora

Plesz Dóra

német nyelvoktató

Plesz Dóra vagyok, okleveles német- és magyar mint idegen nyelv-tanár. A németen kívül beszélek felsőfokon angolul, jelenleg középfokon franciául, középfokon törökül, és nemrég kezdtem oroszul tanulni.

Német és magyar tanítási gyakorlatomat az ELTE nyári egyetemén, valamint a XX. kerületi Német Nemzetiségi Gimnáziumban , majd Bécsben, a Bécsi Magyar Iskolában végeztem, ahol német és magyar nyelvet is tanítottam, valamint napközit is vezettem. 4 éve magánúton tanítok nyelvet, kevesebb csoportos, gyakrabban egyéni órákat tartok, személyes és online formában is.

Angol és francia nyelveket is tanítottam több ízben, főleg ismerősöknek, rokonoknak, de már több sikeres alap- és középfokú nyelvvizsgára is készítettem fel őket annak ellenére, hogy a diplomám német és magyar nyelvekre szól.

Alapvetően a kommunikációközpontú órákat részesítem előnyben, de fontosnak tartom a biztos nyelvtani alapokat is nyelvtől függetlenül. Klasszikus ének tanulmányaimat is felhasználva gyakran bevonom a zenét is a tanításba. Nyitott vagyok az új módszerekre, folyamatosan keresem az új anyagokat, készítem is folyamatosan őket, illetve tájékozódom a legújabb nyelvi fordulatokról az anyanyelvi ismerősöktől és internetes oldalakról.

Körülbelül egy éve kezdtem el a közvetítő nyelv minimalizálását az óráimon, a visszajelzések abszolút pozitívak, persze ezt is egyénre kell szabni, volt olyan tanulóm, akinek a türelmetlensége, impulzivitása miatt ezt nem sikerült teljesen bevezetni , itt visszatértünk az eredeti módszerhez. Minden módszert egyénre kell szabni, úgy gondolom.

Szeretek szövegekkel dolgozni, már a kezdetektől, mert azok alapján már a kezdetektől megismerheti a tanuló a nyelv gondolkodását, rögzülnek a bevett fordulatok, hiszem, hogy a nyelvnek a karakterét, gondolkodását kell megéreznie, és egyre könnyebben „áll rá” a saját gondolkodásunk a nyelvre.

Remélem, mielőbb együtt dolgozhatunk. Előre is köszönöm a bizalmat,
Plesz Dóra , nyelvtanár