Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
polonyi-hajni

Polonyi Hajni

angol, üzleti angol nyelvoktató

Kiemelt információk

üzleti angol

Polonyi Hajni vagyok, 2000-ben szereztem az első, tanári diplomámat és nem csak a tanítás területén próbáltam ki magam, hanem 14 év diplomáciai kereskedelemfejlesztési tapasztalattal rendelkezem, amely a nyelvtudás mellett alkalmat adott arra is, hogy nem csak tankönyvben láttam üzleti tervet és makrogazdasági és ágazati elemzéseket, hanem írtam is jónéhányat. Tartottam szakmai előadást 5 és 200 fős közönségnek is. Emellett mindig volt néhány magántanítványom. 

Általam nagyra tartott nyelvészek, fordítók nyilatkoztak az angol nyelvhez fűződő „szerelmükről”, így elfogadtam, hogy nem vagyok őrült csak azért, mert én is így érzek. 

Emlékszem a legelső mondatra, amit ötödikben megtanultam: Could you pass the salt, please? És ezzel meg is pecsételődött. Mindent lefordítottam, amit találtam. A körülöttem lévő tárgyak neveit, a fejemben a gondolatokat, a magammal folytatott párbeszédeket, kedvenc mondatokat a kedvenc könyveimből. Tényleg mindent. Nyilván ezek nélkülöztek minden nyelvtani szabályt, angolos kifejezést és minden egyebet, ami ahhoz kell, hogy a szöveg egy másik nyelven is megállja a helyét. Emlékszem arra is, amikor 17 évesen eljutottam, életemben először Angliába. Ott voltam, amirol eddig csak könyvekből tanultam. Ez volt a második pecsét. 

Nem akartam tanítani, inkább elszegődtem oda, ahol használni is tudtam az angolt. Sokat utaztam, sokat beszéltem angolul. Örültem, amikor azt kérdezték, Anglia melyik részéről származom. Vicces volt látni a sok elképedt arcot, hogy egyszerre néhány napnál többet nem töltöttem Angliában, nemhogy ott születtem volna.

Az angol nekem olyan, mint egy nagy, puha, rózsaszín vattacukor felhő. Amikor angolul beszélek, gondolkodom, olvasok vagy tévézem, olyan, mintha ez a felhő lenne az ágyam, a fotelem, ami körülölel. Még az is jobban megy angolul, ha le kell írnom egy-egy érzést. Nagyon gyakran álmodom angolul. 

Azt gondolom, hogy talán mindegy is milyen nyelvet tanulsz, csak tanulj. Sokkal többet fogsz megérezni egy ország kultúrájából, az emberekről, az ételeikről, mint egy kéthetes körutazással múzeumról múzeumra járva. 

Az én kéretlen tanácsom, hogy találj magadnak Te is egy nyelv-szerelmet és megváltozik körülötted a világ. Én én az angolos dating agency-d lennék szívesen.

Mit mondanak tanulóink Polonyi Hajni oktatónkról?

Tóth Attila