Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Schirrmacher-Szilvia

Schirrmacher Szilvia

német nyelvoktató

Kiemelt információk

anyanyelvi felsőfok kommunikáció svájcinémet szaknyelv tréner vizsgafelkészítés

Az idegennyelvek szeretete egészen korán kezdődött, és már gimnazistaként elkezdtem korrepetálni németből. Később Németországban, a Brémai Egyetemen tanultam germanisztika-lingvisztika szakon és itt tanítottam egy évig magyart, mint idegennyelvet is. Több mint két évtizedes magántanári tapasztalattal rendelkezem, ezalatt a tanítványokat rengeteg különböző nyelvtanulási cél elérésében volt lehetőségem támogatni egyéni, páros és kiscsoportos órákon. Másfél évtizeddel ezelőtt az elsők közt kezdtem el online is oktatni. Anyagaim és tanítási módszereim online oktatásra szabottak. 

Mindig a tanuló igényei szerint alakítom az órát és a tananyagot, fontosnak tartom, hogy minél többet beszéljünk németül. Az írásbeli gyakorlás is fontos, de ezzel nem a tanóra idejét töltjük, hanem házi feladat formájában adom fel. A tanultakat egyből aktívan gyakoroljuk, elkerülve, hogy a passzív tudás szintjén megálljunk. Csak olyat tanítok, amit az anyanyelviek is használnak, mivel német férjem által én is egész nap németül kommunikálok. Élő nyelvet és akcentusmentes kiejtést fogok átadni neked, a dialektusoktól, szaknyelvtől sem riadok vissza. Segítek, hogy erős alapfokú tudásodat középfokra, és onnan akár C1-C2-es szintre is fel tudd fejleszteni. 

Pontosan tudom, hogy Neked is időből van a legkevesebb, ezért törekszem rá, hogy még az elején megbeszéljük és aztán később is szem előtt tartsuk egyéni céljaidat, melyek elérésében kvalifikált trénerként megfelelő tanulási tippekkel is támogatlak.

Mit mondanak tanulóink Schirrmacher Szilvia oktatónkról?

Niedermüller Petra

Schirrmacher Szilviát ajánlom tanárnak.

Ambrus Georgina

Többet kaptam, mint amit vártam.

Dobi-Kovács Viktória
Boros Norbert
 
 
A tanárom, Schirrmacher Szilvi abszolút rugalmasan kezelte az órák időpontját az én igényeimhez igazítva. Az órákat az előzetesen megbeszélteknek megfelelően, a céljaim mielőbbi elérését segítve építette fel, sok-sok kiegészítő tananyagot, tippet biztosítva. A nyelvvizsga sikere garantált volt, első próbálkozásra megfeleltem a követelményeknek. Köszönöm!
Melinda Polonyi