Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
CleanShot-2021-11-20-at-10.56.20

Szilágyi Orsolya

norvég nyelvoktató

Szilágyi Orsolya vagyok, az ELTE BTK Skandinavisztika tanszékén diplomáztam 2001-ben. Egyetemi tanulmányaim során egy évet töltötte az Oslói Egyetemen, ahol egy külföldön norvég nyelvet oktatók számára kidolgozott képzésen vettem részt, Grunnfag i norsk i utlandet.

Diplomám megszerzése óta folyamatosan oktatom a norvég nyelvet, de oktatáson kívül más területeken is kamatoztattam nyelvtudásom.
Helyettesként dolgoztam a budapesti Norvég Nagykövetség Konzuli Osztályán és a nagykövet titkárnője is voltam egy éven keresztül.

2010 óta egyéni vállalkozóként idegenvezetéssel is foglalkozom, valamint szépirodalmi műveket fordítok. Oktatóként főként
magántanárként tevékenykedem, folyamatosan készítek fel Magyarországon és főleg Norvégiában élő tanítványokat Norskprøve, illetve Bergenstest nyelvvizsgára, de volt olyan tanítványom is, akit állampolgársági ismeretekből készítettem fel vizsgára.

Jelenleg a Skandináv Ház Alapítványnál tartok nyelvtanfolyamokat, de az évek folyamán különböző nyelviskolákban is oktattam, mint pld. Interlanguage, Berlitz Virtual Classroom, Johnsen AS.

Oktatói tevékenységem mellett pillanatnyilag PhD tanulmányokat is folytatok az ELTE BTK Skandinavisztika Tanszékén, ahol hallgatói tevékenységem mellett oktatok is az első és a második évfolyamon.

Több, mint 20 éves pályafutásom során nagy tapasztalatot szereztem a nyelvoktatásban, úgy gondolom, hogy a szakmai szempontokon kívül emberileg is jól fel tudom mérni tanítványaimat és a legjobb utat tudjuk választani a kitűzött cél eléréséhez.